USD 39.60 39.90
  • USD 39.60 39.90
  • EUR 39.65 39.90
  • PLN 9.72 9.88

Пожежу в одному з корпусів Запорізької АЕС ліквідували

4 Березня 2022 06:25
Пожежу в навчально-тренувальному корпусі Запорізької АЕС в Енергодарі локалізували.

Про це повідомляє ДСНС у Телеграмі.

«О 06:20 пожежу в учбово-тренувальному корпусі Запорізької АЕС у м. Енергодар ліквідовано. Жертв та постраждалих немає», – ідеться в дописі.

У ніч проти п’ятниці внаслідок обстрілів із важкої техніки російської армії виникла пожежа на Запорізькій АЕС.

Зафіксовано влучення у перший енергоблок, заявив представник пресслужби ЗАЕС Андрій Туз.

Енергоатом оприлюднив звернення до світової спільноти із попередженням, що ці обстріли є «порушенням ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об’єкта, що може призвести до тяжких та трагічних наслідків для всього світу».

На ЗАЕС повідомили, що на територію станції увірвалися кадирівці та хочуть її замінувати.

У ДСНС поінформували, що спалах виник за територією АЕС – у навчально-тренувальному корпусі. На ЗАЕС відключено третій енергоблок від єдиної енергосистеми (працює лише 4 блок). Протипожежний стан на АЕС – у межах норми.

У ніч проти п’ятниці в результаті обстрілів з важкої техніки російської армії виникла пожежа на Запорізькій АЕС. Зафіксовано влучання в перший енергоблок.

Президент України Володимир Зеленський заявив, що російських військових, які обстрілюють Запорізьку атомну електростанцію, потрібно зупинити негайно, інакше Європа загине від ядерної катастрофи.

Енергоатом оприлюднив звернення до світової спільноти з попередженням, що ці обстріли є «порушенням ядерної та радіаційної безпеки найбільшого в Європі ядерного об’єкта, що може призвести до важких і трагічних наслідків для усього світу».

Президент США Джо Байден і Президент України Володимир Зеленський під час термінової розмови в ніч на п’ятницю обговорили ситуацію, пов’язану з обстрілами та захопленням Запорізької АЕС.
Знайшли помилку? Виділіть текст і натисніть


Підписуйтесь на наш Telegram-канал, аби першими дізнаватись найактуальніші новини Волині, України та світу


Коментарів: 0

Додати коментар:

УВАГА! Користувач www.volynnews.com має розуміти, що коментування на сайті створені аж ніяк не для політичного піару чи антипіару, зведення особистих рахунків, комерційної реклами, образ, безпідставних звинувачень та інших некоректних і негідних речей. Утім коментарі – це не редакційні матеріали, не мають попередньої модерації, суб’єктивні повідомлення і можуть містити недостовірну інформацію.


Система Orphus